2020.09.20.
Felhasználók
· Online vendégek: 2

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 425
· Legújabb tag: szandiikaa98
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

2011.03.26.
hali, segitseg kene,valaki megtudna mondani Kistárkány református templomban miért van Árpád fejedelem szobra?meg Tárkány-t miért hivják Tárkánynak?-szlová
kiai Tárkányrol van szó, tör

likeseks
2011.01.12.
Sziasztok,van itt valaki?

tomi
2010.07.20.
Az albumokhoz a mai hivatalos nevek is kellenének

tomi
2010.07.20.
Egyetértek Bugival . A sok szenilis nyugdíjas tanár akik 30 éve ugyanazt tanítják nem engedik a fiatalokat érvényesulni.Aztán
gyermekeink lássák kárát. Shock

2010.06.24.
Allitolag: Jegyeket arulnak a kornyezo falvak kozseghazain, Agcsernyon a vasutallomason, Helmecen a konyvesben, valamelyik informatikai uzletben(var asszem ebbol helmecen epp 1 van)

Archívum
Honnan vagytok
Szavazás
Más oldal tartalmát hogyan jelenítsük meg?

Csak a tartalomra mutató link beillesztésével
Csak a tartalomra mutató link beillesztésével
33% [2 Szavazat]

A tartalom teljes beillesztésével
A tartalom teljes beillesztésével
33% [2 Szavazat]

A tartalom egy részének beillesztése, majd link csatolása
A tartalom egy részének beillesztése, majd link csatolása
17% [1 Szavazat]

Mindenki ahogy neki tetszik
Mindenki ahogy neki tetszik
17% [1 Szavazat]

Szavazatok: 6
Szavazáshoz be kell jelentkezni
Elindult: 2009.09.16.

Archívum
Hozzászólások
 Téma nyomtatása
Kinek jó ez????
MH
Szlovákiába jön a Magyar Gárda!
http://www.ujszo.com/clanok.asp?vyd=20070929&cl=198863

Hölgyeim, Uraim, szlovákiai magyar testvéreim!
MEG VAGYUNK MENTVE!!!!!
Már csak néhány hónapot kell várnunk és bevonul Usztics Mátyás seregével, s amit mi magunk nem tudtunk megvalósítani, a Magyar Gárda mindent elrendez.
Lesz autonómia, már Lajos királyunk tárgyal Matyival, hogy Nyitra is bekerüljön a Dél-Fölvidéki Autonóm Köztársaságba,
lesz kárpótlás,
a Benes dekrétumok megszüntetését maga Szlota János fogja kezdeményezni a parlamentben.
A most kiadott magyar Földrajz tankönyvet pedig bezúzatják, és Mikolaj oktatási miniszter javaslatára a parlament a magyar nyelvet elfogadja hivatalos nyelvnek, így minden szlovák iskolában kötelező nyelvként fogják tanítani!!!!!
Hurrá!!!!!!!
Előre köszönöm a Magyar Gárdának és javaslom az MKP-nak oszlassák fel magukat, mostantól nincs szükség rájuk, úgyis csak a saját szemétdombjukon kapirgálnak!!!!

Ezeket a sorokat Bendegúz testvérnek írtam, mint olvasom, ő csak jobban ismeri a mi helyzetünket és az ebből való kiutat és megoldást!

No de komolyra fordítva a szót.
Nem elég, hogy ma is munkárafogtak a górék, mit olvasok, jön a gárda, a magmentő sereg, a parlagfüves brigád!
Matyi, maradjatok csak szépen odahaza, az épeszű szlovákiai vagy akinek úgy tetszik felvidéki magyarok többsége nem kér belőletek!!!!!!!
Nem tudom felfogni, hogy jöhet valaki elő ilyen baromsággal, a sok zászlólengetés ráment az agyatokra, vagy oly sok vért pumpáltak le belőletek, hogy oxigénhiányban szenved az agyatok?????!!!!!
Nagyon kiváncsi vagyok, hány szlovákiai magyar nemzetmentő tartja elfogadhatónak a Gárdisták kinyilvánított szándékát?????!!!!
Szerkesztette: MH - 2007.09.29. 13:42
MH azaz Mata Hari
 
MH
A KUKAC fórum törölte ugyanezt a topicot!!!
S méghogy független!!!!
MH azaz Mata Hari
 
Marczi
Egyetertek azzal, hogy a magyar garda nem a legjob otlet, de masoldalrol nezve vegre valami megmozdult. Nem lehet ezt a politikat kovetni, hogy mindig maradjunk bekeben a szlovakokkal, mert sajnos barmennyire is tolerans es baratsagos vagy veluk csak kiut rajtuk a tot ver, es eszrevehetoen semmibe vesznek.
Bizony bizony a magyar gardaert mi is felelosek vagyunk. Pont azzal, hogy hagytuk idaig fajulni a helyzetet, es nem csinaltunk semmit.
In a world without fences and walls - who needs windows and gates ?
 
MH
„Szóval megy a prüszkölés a Magyar Gárda ellen, csak azt nem veszi észre senki sem: azért jönnek, mert itt nem történik semmi, pár erőtlen mököpö nyilatkozatot leszámítva. A gárdásokban meg van annyi nemzetmentő elhivatottság, hogy ha azt látják, haldoklik valamelyik nemzetrész, akkor jönnek. Mert a Felvidéken haldoklik.”
http://bumm.sk/blog/poli/2007/10/02/ide-veled-magyar-garda/

Most akkor meghibbantam volna, hogy ellenzem a nemzetmentő gárda bejövetelét???!!!
Nem, én az eszemnél vagyok, de akinek ez a véleménye, sőt ezt közzéteszi az internetes újságjában, azt a golyóinál fogva kellene felakasztani a füstre!!!!

MH azaz Mata Hari
 
beeblebrox
Talán ha az egész cikket elolvasnád, és nem csak egy kis részt ragadnál ki belőle, akkor látnád, hogy nem ez a lényege. Hanem az, hogy a mi töketlenkedésünknél még a magyar gárda méltán megkérdőjelezhető idejövetele is többet ér.
 
Marczi
Igen Mata, olvasd jobban a cikket. Valszeg nem en vagyok hibbant, hogyha mas is igy ertette meg.

Szerintem meg a Zoboraljan a magyarsag ellen uszitokat kellene a golyoial fogva felakasztani. Mar ha van neki.
In a world without fences and walls - who needs windows and gates ?
 
bg
beeblebrox írta:
Talán ha az egész cikket elolvasnád, és nem csak egy kis részt ragadnál ki belőle, akkor látnád, hogy nem ez a lényege. Hanem az, hogy a mi töketlenkedésünknél még a magyar gárda méltán megkérdőjelezhető idejövetele is többet ér.

Ezzel nem értek egyet:
-ahogy rémlik, a Magyar Gárda népszavazásra készül Szlovákiában a mi autonómiánkért. Népszavazást vagy petíciót nem szlovák állampolgárok nem szervezhetnek Szlovákia területén, akkor milyen célt szolgál ez a kezdeményezés?
-ha mi 500000-en képtelenek vagyunk magunkat megvédeni, magunkért tenni, akkor hiába jön a Magyar Gárda.
-vannak érdekvédő szervezeteink MKP, Csemadok, Szülói- és Pedagógus Szövetség, Ifjúsági Szervezet, ha ezek nem tudják megszervezni az érdekvédelmünket ez kinek a hibája, nekünk szlovákiai magyaroknak. Ha nekünk ez így megfelel, akkor minek erősködik a Magyar Gárda?!
Végigolvastam poli blogját:
-Duraynak nem a Kossuth téren vagy most Szabadkán kellene szónokolni, hanem a szlovák parlamentben!
-csak 90 értelmiségink van?
-Berényi és az MKP szervezzen népszavazást autonómia ügyben!
A szlovákiai magyarok közül hányan tudják mi fán terem az autonómia (a területire gondolok), kit érintene, és kik lennének továbbra is határontúliak? Ha mi nem tudjuk, akkor a Magyar Gárda mit tud a szlovákiai magyarok"lehetséges" autonómiájáról?!
-az MKP éveken át "vezetett minket", félre vagy orrunknál fogva, de kinek köszönhetően? A médiának! Poli hányszor emelted fel szavad az elmúlt években az MKP politizálása ellen?!
Polinak nincs kifogása a Gárda érkezésével szemben - Akkor már inkább jöjjön a Magyar Gárda, és legyen aminek lennie kell. - legalább ebből a mondatból arra következtetek.
Ha már ilyen sz.rban vagyunk, miért ne lehetnénk még nagyobban?!
Kérdezem, miben segít nekünk a Magyar Gárda, milyen pozitív eredménye lesz a "népszavazásuknak" a mi részünkre?
Szerkesztette: bg - 2007.10.05. 01:52
Az igazságot ki kell mondani mindig, még akkor is, ha kedvez?tlen visszhangra talál, és az igazságot minden kínálkozó alkalommal annyiszor kell hangsúlyoznunk, amíg azt mindenki tudomásul veszi.
Esterházy János
 
http://www.zoboralja.sk
bg
Milyen alkalomra szokás emléktáblát avatni?!

ad. Felvidék.ma: A 94-es nagygyűlésre emlékeztek Komáromban
http://www.felvidek.ma/felvidek/regio/51087-a-94-es-nagygyulesre-emlekeztek-komaromban

ad: Hírek.sk: Az 1994-es nagygyűlésre emlékeztek Révkomáromban
http://www.hirek.sk/itthon/20150109091358/Az-1994-es-nagygyulesre-emlekeztek-Revkomaromban.html

Valamilyen jeles napra, híres személy emlékére, intézmény alapításának évfordulójára, vagy vesztes csata emlékére, mint a vezekényi Esterházy oroszlán, tehát tiszteletből történik az emléktábla avatása.
De miért kellett emléktáblát avatni egy olyan nagygyűlés emlékére, melynek az eredménye egy NAGY NULLA, ezt nem értem?! Ez olyan újdonság a felvidéki magyarságnál, mint a Szövetség a Közös Célokért e-mailes közgyűlése!
Talán az államhatalom szétverte a gyűlést? Nem!
Valaki az államhatalomtól megakadályozta a magyar közéleti vezetőket, hogy a Komáromban elfogadott célok megvalósulásáért küzdjenek, harcoljanak? Nem!
Akkor miért?!
Az 1994-es komáromi nagygyűlés eredményén az MKP autonómia tervezete sem segít, még akkor sem, ha sikerülne megvalósítani, mert a komáromi NAGY NULLAból nem lehet sikert kreálni, bárhogy is színezik.
Épp az 1994-es nagygyűlés tanúsítja, hogy a szlovákiai magyarság képviselete nem tett semmit a Komáromban elfogadott célok megvalósítása érdekében, és ez a semmi kapott emléktáblát!!!
És azok avatták, akik tehettek azért, illetve tenniük kellett volna, hogy legyen valamilyen eredménye a nagygyűlésnek, de nem tettek, de táblát avattak, mintha legalább kikiáltották volna Dél-Szovákia magyar autonómiáját. Igen, akkor megérdemelte volna az emléktáblát, de a NAGY NULLAra emlékezés és az emléktábla koszorúzása röhejes és szánalmas.
Szeretnek táblákat avatni az MKP-s pártcivilek!
Ha már az 1994-es nagygyűlés megérdemelte az emléktáblát, akkor a DAC stadionbeli nyelvtörvény ellenes tüntetés is megérdemelne egy táblát, habár ez is csak szemfényvesztés volt, a magyarság félrevezetése, mert a valóságban MKP kampánybuli volt, a magyar közérdek szempontjából az eredménye pedig egy NAGY NULLA.
És a komáromi vianovás ifjúsági kampánybuli is megérdemelne egy emléktáblát, mert ennek is a magyar közérdek szempontjából szintén NAGY NULLA az eredménye.
De voltak olyan demonstrációk, melyek ezekhez képest „megérdemelnék” a táblát, mint az 1998-as galántai tüntetés a magyar iskolákért, vagy a legutóbbi tüntetés Hedvigért, ezeket csak összehasonlításul említem, nem azért, hogy hiányolnám a táblaavatást.
Akkor milyen érdekből lesz évente koszorúzva a NAGY NULLA?
Alkalom a populista magamutogatásra!!!

S még egy észrevétel az 1994-es komáromi nagygyűléshez, 3 évvel előbb kellett megvalósítani a komáromihoz hasonló nagygyűlést, 1992. szeptember 1-jén pedig, mikor a Szlovák parlamentben elfogadták a még nem létező Szlovákia alkotmányát, kikiáltani a magyarság autonómiáját, sőt az elszakadást, nem pedig a parlamentben ülni és szavazni az alkotmányról!!!
Ha Szlovákiának lehetett önállósulni, ugyanúgy lehetett volna az itt élő magyarságnak, legalább is a nagyobbik részének, bár mi a szórványban még rosszabb helyzetbe kerültünk volna.
Ilyen lehetőség egyszer adódik az életben, ezt nagyon elszúrták azok, akik tiszteletére 6 éve emléktáblát avattak és tegnap megkoszorúzták!!!
Az igazságot ki kell mondani mindig, még akkor is, ha kedvez?tlen visszhangra talál, és az igazságot minden kínálkozó alkalommal annyiszor kell hangsúlyoznunk, amíg azt mindenki tudomásul veszi.
Esterházy János
 
http://www.zoboralja.sk
Ugrás a fórumra: